Blog

Tips en inspiratie voor thuisonderwijs.

Filter op

Categorie
Charlotte Mason

Kijk naar je kind

Als het op koken aankomt, lijken er twee soorten mensen te zijn: zij die het recept precies volgen en zij die het aanpassen.

Lees verder
News

Slecht weer bestaat niet

Een aantal jaren geleden waren wij in Noorwegen. We hadden met een Noorse familie afgesproken op een open plek midden in het bos. Er was een stramme koude wind en

Lees verder
Thuisonderwijs

Mario aan de keukentafel

Even heel eerlijk. Ook mijn kinderen hebben soms geen zin. Het onderwerp is niet aantrekkelijk, het boek heeft geen plaatjes of we hadden gewoon te weinig slaap. Maar hoe houd

Lees verder
News

Begin een moestuin!

Ooit in een ver verleden, toen de oudste kinderen nog heel jong waren, deed ik eens een poging tot het beginnen van een moestuin.

Lees verder
Boeken en leestips

Hoe maak je een thema studie?

Sinds een aantal maanden doen we hier thuis aan thematisch leren. We hebben ons hele onderwijs omgegooid en doen nu met zoveel meer plezier onze lessen.

Lees verder
Thuisonderwijs

Huisonderwijs in België (Vlaanderen)

Ook in België zijn er kinderen die niet naar school gaan, maar thuis les krijgen. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend, van religieus tot pedagogisch en van problemen op school tot hoogbegaafdheid. De

Lees verder
Thuisonderwijs

Jammer dat het zaterdag is…

‘Mam? Wat jammer dat het zaterdag is omdat we nu geen les hebben…’ Als je dat wel eens graag van je kind zou willen horen, moet je vooral verder lezen.

Lees verder
Thuisonderwijs

6 Thuisonderwijs methodes

Net zoals er verschillende scholen zijn, zijn er ook verschillende manieren om thuisonderwijs te geven. Maar wat houdt elke stijl nou in?

Lees verder
Thuisonderwijs

De leerplicht en de vrijstelling

In de Leerplichtwet zijn een aantal uitzonderingen opgenomen, waarbij je vrijstelling van schoolinschrijving hebt als je aan de voorwaarden voldoet. Er zijn verschillende redenen voor een beroep op de vrijstelling.

Lees verder

"Education is not the filling of a bucket,
but the lighting of a fire."

William Butler Yeats